tisdag 25 april 2017

Skapa med tråd

Vi fortsätter med att skapa med inspiration av Nicholas Hobos konst. 




tisdag 4 april 2017

Temålningar

Idag har barnen provat måla med tepåsar utifrån konstverket vi såg på Nicholas Hlobos utställning.


Barnen tyckte det var annorlunda men kul att måla med te.

onsdag 29 mars 2017

Odlingsprojekt

Nu är det klart. Barnen vill odla och vi har samtalat om var någonstans det går att odla och i vad. Flera barn kom med den smarta lösningen att vi kan odla i mjölkkartonger. Igår klippte barnen till sina odlingslådor, gjorde några hål i botten av kartongen och målade dem sedan i sina favorit färger.



tisdag 28 mars 2017

Majas lilla gröna

Under samlingarna på Toppen har vi läst högt ur många olika barnböcker men en bok som väckte ett extra stort intresse hos barnen är Majas gröna som handlar om odling. Det har blivit många samtal om vad som händer i naturen på våren, hur allting börjar växa och vad som krävs för att ett frö ska växa till en planta för att sedan bli till en stor blomma eller ätbar grönsak.


måndag 16 januari 2017

Dinosaurier

I början av höstterminen hade barnen visat ett stort intresse av dinosaurier och vi har jobbat på olika sätt att skapa och berätta om hur dinosaurier levde. Under november månad bestämde vi oss att skapa dinosaurier i papier-mâché, det visade sig vara ett väldigt stort projekt men barnen har visat stor entusiasm och tålamod.

Nu i januari har vi gjort färdigt våra dinosaurier och visar upp dom vid fönstret med stor glädje och stolthet.


fredag 13 januari 2017

Skapa i ull

Idag blev våra "Hattifnattar", "Babblar" och andra spännande figurer som vi tovat  klara- alla unika och underbara på sitt unika sätt.


När man tovar så kardar man ull som man sen doppar i varmt såpvatten. Man rullar sen och formar sin figur. När ullen krympt och blivit lite fastare så sköljer man den i kallt vatten. Sen behöver den torka innan man sätter fast ögon.