torsdag 20 oktober 2016

Studiebesök till transformatorstationen

Igår var vi inbjudna till transformatorstationen som de bygger på andra sidan staketet.
Vi fick lära oss om hur man gör el och att "lampornas mat" kan komma från bl.a. vind-, vatten- och solkraft. Den här stationen får sin el främst från vattenkraft. 


Barnen tyckte det var mycket spännande och de ställde många frågor som Örjan, vår guide fick svara på.

onsdag 19 oktober 2016

Teknik

 Vi fortsätter vårt teknikprojekt. Efter att ha jobbat med "hjulet" går vi vidare med att undersöka "lutande planet". Barnen får undersöka skillnaden i hur mycket energi och kraft som behöver/inte behöver användas när de ska lyfta något tungt från ett ställe till ett annat.




Slutsats: Med lutande planet som hjälpmedel går det lättare att få upp däcket på bordet då man inte behöver använda lika mycket muskelkraft som när man lyfter däcket direkt från marken.

torsdag 13 oktober 2016

Studiebesök på evolutionsmuseet

Den här veckan har barnen varit iväg till evolutionsmuseet för att titta på hur dinosaurierna kunde se ut. Vi hittade olika stenar som såg spännande ut. Det fanns även olika skelett på fiskar, fåglar och även människor. 


torsdag 6 oktober 2016

Dinosaurier

Trollen har nu flyttat in i sagoskogen och naturmaterialet som barnen plockat under en utflykt smyckar nu miljön. Barnens har även visat intresse för dinosaurier. Hur ser dom ut? Vad äter dom? Hur låter dinosaurier? Vi har målat och skapat egna dinosaurier och även lyssnat på hur dom låter och tittat på hur dom kan se ut med hjälp av olika appar. Vi kommer att åka iväg nästa vecka till evolutionsmuseet och titta på olika dinosaurier.