onsdag 21 september 2016

En sagovärld tar form

Idag har barnen monterat ihop himlen, skogen och marken i den sagovärld som de tillsammans har målat och skapat. Glada och stolta över verket ser de fram emot att deras sagotroll snart ska få flytta in.

torsdag 15 september 2016

Skapande av en sagoskog






Barnen fortsätter att visa ett stort intresse för både sagor och skogen och därför bestämde vi oss för att tillsammans med barnen skapa en egen sagoskog som våra troll ska få bo i. Vem vet vem som mer kan komma att bo här.


tisdag 6 september 2016

Leksaksdag

Barnen vill ofta ta med saker hemifrån och leka med tillsammans med sina kompisar här på förskolan. Vi organiserar därför en leksaksdag då barnen får ta med sig något som de vill visa och berätta om. Barnen får då prova på att beskriva, berätta inför grupp, lyssna, reflektera och ge uttryck för egna tankar. Efter en presentation av det de tagit tagit med sig leker vi och delar med oss av de olika sakerna.
Här kommer bilder på det som barnen valde att ta med sig.








torsdag 1 september 2016

Det var en gång...





I tisdags när vi var i skogen på utflykt möttes vi av två äldre män som kom joggandes emot oss och lite oväntat ställde de en fråga till barnen. De undrade om barnen hade sett trollen i skogen ?  Denna fråga väckte såklart olika tankar hos barnen och ett stort intresse för denna sagofigur. Vi pedagoger valde därför att spinna vidare på barnens nyfikenhet och därför har vi tittat på bilder av olika troll, pratat om troll på samlingen och sjungit trollsånger denna vecka. Igår förgyllde vi dagen med att barnen på Toppen fick börja skapa sina egna personliga troll av det pysselmaterial vi hade på Stenen.