torsdag 28 januari 2016

Självporträtt

Med hjälp av spegel har barnen fått studera sitt ansikte och sedan målat dessa underbara och personliga porträtt. Vi har också börjat prata om de grundläggande formerna.

Mera konst

Idag har flera av barnen skapat gemensam konst genom att samlas kring stora papper.  Det hela är ett fint sätt för barnen att träna samarbete och lyssna in varandra. De har turats om att använda de olika färgerna, delat med sig till varandra och tillsammans har vi studerat hur nya färger uppstår när de blandas. Skaparglädjen var stor och barnen var väldigt nöjda med resultatet.

onsdag 27 januari 2016

Sagan om regnbågsfisken

Idag lyssnade vi på "Sagan om regnbågsfisken". Vi tittade på fiskar från de djupa havet medans vi lyssnade.
Sen målade vi egna fiskar, krabbor, bläckfiskar, valar, sjöborrar, sjöstjärnor och hajar som vi klistrade fast i vårt eget hav.



Sagan handlade om att att dela med och vara vänner.
Vi är supernöjda med vårt hav.


torsdag 21 januari 2016

Djupfryst konst

Vattnet i brickorna stelnade och till barnens stora förtjusning blev det idag en liten iskonstutställning vid våran entré . Hjärtligt välkomna att ta en titt vid hämtning.




Till skogen!!

Det känns som det var evigheter sedan vi var till skogen men idag var ett par grupper iväg.


Vi gick till vårt klätterträd och koja som ligger ganska nära förskolan. Barnen tyckte att det såg lite annorlunda ut där med all snö. När man klättrade så "regnade" det snö ner från grenarna.

onsdag 20 januari 2016

Iskonst och vattenexperiment

Idag har en del av barnen skapat konstverk med oljepastell och vattenfärg som vi sedan lagt ut på vattenfyllda brickor ute i kylan. Tanken är att vi ska föreviga barnens alster i isen och vi ser med spänning fram emot morgondagens resultat. Vi har idag även gjort vattenexperiment med färgat vatten och det är roligt att ta del av barnens teorier kring vattnets olika egenskaper. Kylan har väckt ett intresse för naturvetenskapliga fenomen och detta kommer vi fortsätta att möta med roliga aktiviteter, samtal och experiment på Stenen.