torsdag 28 maj 2015

Sax, papper och lim

När solen är skiner passar blå gruppen på att vara ute och ha skapande. Med hjälp av papper, sax och lim skapade barnen allt från fordon till växter och djur. Vi pratade om hur skönt det är när solen skiner och att det blir varmt, om vad man kan se när man åker i sin bil eller med buss. Vi pratade även om att sniglar, flugor och myror kan ses på sommaren men inte på vintern... 



fredag 22 maj 2015

Tulpaner i Botaniska

Så här fint är det i rabatten vår barn var med och planterade i höstas. I början av juni kommer vi att med och plantera sommarblommor vid slottsentrén.

torsdag 21 maj 2015

Förskolansdag

21/05 så var det Förskolansdag och då firade vi dagen tillsammans med barnen ute. Vi började med att inviga den nya gården efteråt fick barnen glass.


Sedan hade vi teater,det var en jätterolig föreställning om Bockarna Bruse och trollet.

Efter föreställningen hade Blommans och Stenens barn en tips promenad i skogen. Då fick barnen hitta några uppdrag som de skulle klara vilket barnen tyckte var så spännande och roligt att göra. Vi avslutade med att på sista stationen fick barnen som varit så fantastiska duktiga att göra sina uppdrag varsin guld medalj.


När vi kom tillbaka till förskolan så var vi både hungriga och trötta i benen. Vilken tur att det fanns hamburgare med bröd till lunch ute på gården.

tisdag 19 maj 2015

HLR

Ungefär var tredje år så går vi pedagoger en utbildning i Hjärt -Lungräddning. Idag var det dags för första tillfället denna omgång. 


Vi fick tips om en app som hjälper till att komma ihåg vad man ska göra i händelse av andnings eller hjärtstopp "Rädda hjärtat" heter den.

tisdag 12 maj 2015

torsdag 7 maj 2015

Utflykt med Röda gruppen



I fantasins fantastiska värld kan allt finnas och hända. Ser ni "slottet", "hemmet" och "huset"? Det är de tre stenkullarna på bilden. Där bor det drakar som vaktar, äter och flyger runt.


Vi hittade pinnar som med lite tyg ska bli drakvingar. Fortsättning följer...

Teater på Stenen

Barnen på stenen har tränat på att spela teater,de har spelat sagan Petter och hans fyra getter , de var fantastiska duktiga på att spela sina rollar..


Det var en rolig föreställning..

Lpfö :Förskolan ska sträva efter att varje barn
  • utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och dram 


onsdag 6 maj 2015

Mini- kids

Förberedelserna inför nästa veckas konsert på UKK med våra blivande skolbarn fortsätter. 

Alla har nu målat sin tröja och nu  trycker de text på tröjorna. 


Tröjorna är fantastiskt fina och alla är unika precis som våra barn.