fredag 28 mars 2014

Promenad i skogen

Idag var flera av grupperna ute på olika aktiviteter i skogen. Gula gruppen lekte att de var prinsar och prinsessor. 
Röda gruppen stannade till vid träningsplatsen. Där blev ett av redskapen en buss.
De åkte till Eriksberg och Sunnersta. 

måndag 24 mars 2014

Skattkarta

Barnen leker att de har gömt en guldskatt. Det finns lila, svarta och blå vägar som leder till den. Men det var just det... vilken är den rätta!

tisdag 18 mars 2014

Mera snö

Helt plötsligt kom snön tillbaka. Barnen började genast att rulla stora klot och några skulpterades till sköna fåtöljer.



torsdag 13 mars 2014

Nu är den här!


Just nu turas barnen om med att sopa grus och löv från gården. Vi hoppas att våren har kommit för att stanna och att vintern är över.



onsdag 5 mars 2014

Att lägga sin röst...

Barnen har under en längre tid haft önskemål om att ha en fest. Vi har pratat om maskerad och pyjamasparty så för att kunna bestämma oss fick barnen rösta. Efter fruktsamlingen en morgon fick barnen ställa sig på ett led i ett av de stora rummen på Stenen. Vid dörren stod en pedagog som gav varje barn två lappar; en med bild och text för Pyjamasparty och en för Maskerad. Inne i lilla läs- och vilorummet fick man rösta, en och en. Där fanns en annan pedagog som höll i en hink där man fick lägga sin röst. Den lapp man inte ville använda lades åt sidan.

Efter röstningen räknade en pedagog rösterna genom att göra ett diagram. Resultatet blev så jämnt det kan bli utan att bli oavgjort - 10 röster på Maskerad och 8 på Pyjamasparty! I månadsbrevet, som kommer snart, meddelar vi datum för Maskeraden!