måndag 25 november 2013

I en annan galax...



Tre barn leker Star Wars. Buskarna är ett rymdskepp och med de stora plastspadarna krigar de mot "de onda".

"Vilka är de onda, då? Vad kallas de? Tomtar?" frågar en pedagog.

"Nä... Eh, JO! SKUMTOMTAR!" svarar Xxxxx, 4 år.

onsdag 20 november 2013

Vargjakt!

Den 19/11 gick ett gäng barn och Elyse på vargjakt i skogen. Fanns det verkligen vilda djur i skogen och vilka då i så fall? Kanske rävar, björnar och tigrar, gissade barnen. Vad skulle vi göra om vi verkligen stötte på ett vilt djur? "Springa!", tyckte ett barn, men vi bestämde oss för att vi i så fall skulle huka oss och vara supertysta. Plötsligt hittade vi ett märkligt spår. Vem hade gått där? Några förslag från barnen var "En elefant", "En tiger" och "En björn". "Kanske ett rådjur?" sa ett barn och fick svaret "Nej, de har så små fötter..." av ett annat barn. Kanske var det ändå en björn som gått där. Jo, eller en VARG! Vi svängde till vänster i en korsning och skulle gå förbi Träningsplatsen, men det var alldeles nya saker där och såklart väldigt frestande. "Om jag är här så kan inga vargar nå mig!", sa ett barn, högt uppe i en slags klätterställning. Kanske såg man också en varg nånstans, långt borta. Jo, det var nog en varg...

onsdag 13 november 2013

En lekpark nära oss...

ISolen sken och det var ganska varmt ute så Rubinerna och Diamanterna passade på att gå till en lekpark inte så långt från förskolan. 
Vilken lycka-det fanns gungor där! 
Det klättrades, puttades på och barnen turades om att få gunga. Flera av dem var riktigt duktiga på att ta fart själva
Det fanns även en slags klätterställning som de tyckte var spännande
De som inte kunde ta sig igenom själva fick naturligtvis hjälp av en kompis.




tisdag 5 november 2013

Mini-röris i repris!

För några veckor var vi till Botaniska och hade Mini-röris tillsammans med andra barn från Uppsalas förskolor. Vi tyckte alla att det var så fantastiskt roligt så när vi fick en ny inbjudan från Friskis&Svettis så ville vi naturligtvis vara med. Idag var det dags så vi tog bussen till ultuna? Tur att det var inomhus för regnet vräkte ner idag.
Vi började med att sitta i en stor ring, sen var det rörelse och dans till många olika sånger både snabbt och lite lugnare.
Vi slutade passet med att slappna av en stund. Det var ganska svårt att vara stilla och slappna av.
Vi fick en till ny röris-CD så nu kommer vi ha Röris i många veckor här på Stenen.